TÖRTÉNELEM

Több mint fél évszázada kínálunk Önnek húskülönlegességeket. Folyamatosan fejlesztettük gyártási folyamatainkat hazai gyárainkban, és 2008-ban itt volt az ideje a terjeszkedésnek. Olyan nagyvállalatokkal álltunk össze, amelyek hosszú ideje hagyomány Szlovákiában, Magyarországon és a Cseh Köztársaságban. Folytattuk a növekedést a becsületes közös munkának köszönhetően, és 2021-ben büszke részesei lettünk a Smithfield Foods, Inc. Világszerte vezető szerepet tölt be a piacán a húsfeldolgozó iparban, és a világ egyik vezető vertikálisan integrált húsfeldolgozó vállalatok. Gazdaságok és termelőüzemek tulajdonosa, felszereléssel és irodák az Egyesült Államokban, Mexikóban és Európában. Jelenleg 40 ezer embert foglalkoztat Egyesült Államokban és 14 ezer embert Európában, és több ezer helyi gazdálkodók.

A TÖRTÉNETÜNK DARABRÓL DARABRA

1966
A húsfeldolgozó üzem építésének megkezdése Humenne-ben. Szlovákia északkeleti részén, a Vihorlat-hegység alatt a húsipar új korszaka kezdődött.
1972
Az új húsfeldolgozó üzem üzembe helyezése. A kelet-szlovákiai hentesipar része. A szomszédos városok lakói is munkát találtak az új üzemben.
1976
Korszerűsítés és rekonstrukció az üzemben. Az első húscsomagoló gép üzembe helyezése Humenne-ben.
1983
A Novohrad régió központjában, Lučenecben, a Mikušovská cesta utcában megkezdődött egy új üzem építése. Hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez és az élelmiszertermelés önellátásához.
1988
A luceneci húsfeldolgozó üzem üzembe helyezése. A műszakilag és technológiailag felszerelt új, modern üzem számos lehetőséget kínál. Nagy kapacitások a hús leghatékonyabb feldolgozásához széles területről, megteremtve a feltételeket az export és más célokra.
1995
A Mecom a.s. székhelye Humenne-ben található. A teljes gyártóüzemet korszerűsítik. A minőség biztosítása és a termékválaszték bővítése érdekében a gyártási technológiákba történő beruházások. A vállalat virágzik és számos díjat nyer.
1999
A minőségi húsokat és húskészítményeket több mint 50 üzletben értékesítik, és a humenne-i üzem több mint 420 embert foglalkoztat.
2003
A humennei Mecom üzem volt az első húsfeldolgozó vállalkozás Szlovákiában, amely megkapta az SK63-as engedélyszámot. Ez a szám feljogosítja a vállalatot arra, hogy feldolgozott húst és húskészítményeket értékesítsen az EU valamennyi országának piacán. A Mecom az Európai Unióba vezető útját egy új, DRUGET márkanévvel kezdte meg, amely szorosan kapcsolódik Humenné városának történelméhez.
2006
A Mäsokombinát Hrádok Lučenec 10 év után (2005) a Mecom a.s. részévé válik.
2008
Több, külföldön is működő húsfeldolgozó vállalat felvásárlásával és egyesülésével egy nagy, erős és stabil közép-európai Carnibona csoport jött létre.
2008 - 2012
A Druget, a Fajne Novohrad és a PM Zbrojníky márkák egyesítése egységes és erős Mecom márkát hozott létre.
2013
Új kategóriába lépünk be, és különböző ízesítésű grilltermékeket hozunk forgalomba. Egy új szakasz kezdődik, és mi leszünk a vezető a grillsütők kínálatában. Ez magában foglalja a nyár folyamán a Mecom Express Grill Party nevű hatalmas promóciót is, amely még évekig folytatódik.
2014
A Mecom márka első alkalommal kapja meg a Superbrands díjat, mint Szlovákia egyik legsikeresebb húsfeldolgozó vállalata.
2015
A fogyasztói felmérések és trendek azt mutatják, hogy a magas hústartalmú húskészítmények iránt egyre nagyobb az érdeklődés. Új prémium termékcsaládot indítunk, amelyek mindegyike eredeti receptek szerint készül, izgalmas új fűszerezéssel és magas hústartalommal.
2017 - 2019
Az év elején új csomagolást vezetünk be az alapvető portfóliónkhoz tartozó termékeinkhez. Követjük az új trendeket, innovatívak vagyunk, és ezáltal egyre vonzóbbá és modernebbé válunk a szegmensünkben. A prémium termékcsaládnak új, fekete-arany színű designt adunk, és hét új, finom sonkával bővítjük. Nemcsak magas hústartalmú, hanem érdekes és egyedi ízvilágú termékek a piacon.
2019
A Lučenec Humenne-i termelőüzemekben bővítjük a "vágó" központokat, ahol jelentősen növeljük a dolgozók számát és a vágott sertéshús teljes mennyiségét.
2020
Új termékcsaládot indítunk Naša Slovenská néven, amely kizárólag 100% szlovák húsból készült húskészítményeket tartalmaz. A Naše slovenská új termékcsalád létrehozásának fő célja az ország és a hazai gazdák élelmiszer-önellátásának támogatása. A fogyasztók a piacon az 100% szlovák húscímkével ellátott, szlovák színekben pompázó termékeket találnak majd.
2021
A Mecom a MECOM GROUP-hoz tartozó más testvérvállalatokkal együtt a Smithfield Foods büszke részévé vált, amely a húsfeldolgozó ipar globális piacvezetője. A vállalat élelmiszerüzletágát a "Good Food. Felelősen." és a világ egyik vezető vertikálisan integrált húsfeldolgozó vállalatává vált.

VÁLLALATVEZETÉS

Ladislav Čechovič

CEO

Miroslav Matvija

Működési vezérigazgató

Peter Ballay

Ellátási lánc igazgató

Adriana Sill

Pénzügyi igazgató

ÉRTÉKEINK

Minőség

Termékeink minősége mindig elsődleges fontosságú. Soha nem elégszünk meg a középszerűséggel.

Nyitottság

Nyíltan és közvetlenül kommunikálunk. Minden vélemény fontos számunkra, és a kétirányú visszajelzés abszolút prioritást élvez.

Lelkesedés

Mindannyian fontosak vagyunk, és mindannyian a saját jogainkat gyakorló szakemberek vagyunk. A folyamatos fejlődés az, ami bennünket mozgásban tart.

Mindfulness

Törődünk bolygónk jövőjével, ezért igyekszünk megőrizni a véges erőforrásokat.

Csapatmunka

A csapat célja egyben az egyén célja is. Mert csak együtt tudunk többet tenni.

Márka jövőkép és küldetés

Húsimádók vagyunk. Hisszük, hogy minden reggel lehet egy kolbásztekercs jobb, egy grillparti egy kolbásszal szórakoztatóbb és egy kirándulás egy szelet sonkával szebb. Hisszük, hogy ha mindennek, amit készítünk, jó illata és íze van, akkor végül mindenkinek jut belőle.

Termékeink a minőség, a hagyományok és a folyamatos fejlődés iránti vágy ünnepe. Legyen minden nap, amit a Mecommal töltesz, olyan, mint egy finom kis nyaralás.

EGYÉB MÁRKÁINK

A megfelelő húsválasztás, a hagyományos, házi lassú füstölés akár három napig tartó bükkfán, a gondosan kiválasztott magyar paprika és a több hetes szárítás intenzív és kivételes ínyencélményt biztosít minden általunk készített kolbásznak. Több mint 100 éve az őszinte elkészítés és a megfelelő összetevők kiválasztása áll termékeink összetéveszthetetlen ízének hátterében.

Még a császár is szívesen ízlelgette a híres magyar szalámi minden egyes falatját. Termékeinkhez csak különleges összetevőket adunk - eredeti magyar fűszereket, régi tudásunkat és hagyományainkat. Akárcsak a császár, Ön is élvezheti termékeink minden egyes falatját, az összetevők harmóniáját és a kiegyensúlyozott ízt. Élvezz minden pillanatot. Mi vagyunk a Kaiser, és egyedi és ízletes termékeket készítünk.

A gyártás minden pillanatában Önre gondolunk, az Ön igényeire, az Ön ízlésére, a velünk együtt átélt pillanatokra. Csak Ön tudja, hogy szerettei mit szeretnek a legjobban, mi nevetteti meg őket, mi teszi őket boldoggá, mi csal mosolyt az arcukra. Csak te tudod a megfelelő időben elkészíteni azt, amit a legjobban szeretnek, és még a látszólag hétköznapi dolgokból is örömteli és boldogsággal teli, egyedi pillanatokat varázsolni. Csak te tudod hozzáadni a varázslatos hozzávalódat, amely még a hétköznapi dolgokat is "nagy dologgá" teheti.