A MÚLTUNK

Már több mint fél évszázada kínálunk önöknek húsipari különlegességeket. Folyamatosan tökéletesítettük gyártási folyamatainkat a belföldi üzemeinkben, és 2008-ban érkezett el a terjeszkedés ideje. Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban sokéves hagyományokra visszatekintő neves társaságokkal vettük fel a kapcsolatot. Társaságunk továbbra is nőtt a közös becsületes munkának köszönhetően, és 2021-ben pedig a Smithfield Foods, Inc. élelmiszeripari társaság büszke részévé váltunk. Egy globális piacvezetőről van szó a húsfeldolgozó iparban, és a világ egyik vezető vertikálisan integrált húsfeldolgozóipari társaságáról. Saját farmokkal és gyártóüzemekkel rendelkezik, és az Amerikai Egyesült Államokban, Mexikóban és Európában is vannak irodái. Jelenleg 40 ezer munkavállalót foglalkoztat Európában, és több ezer helyi gazdálkodóval működik együtt.

A TÖRTÉNETÜNK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

1966
A húsfeldolgozó üzem építésének megkezdése Homonnán (Humenné). Szlovákia északkeleti részén, a Vihorlát-hegység alatt a húsipar egy új korszaka kezdődött el.
1972
Az új húsfeldolgozó üzem üzembe helyezése. A kelet-szlovákiai húsfeldolgozóipar része. A környező városok lakói is munkát találtak az új üzemben.
1976
Az üzem korszerűsítése és felújítása. Az első húscsomagoló berendezés üzembe helyezése Homonnán (Humenné).
1983
A nógrádi régióban, Losoncon (Lučenec) a Mikušovská úton megkezdődött egy új üzem építése, amely hozzájárul majd a mezőgazdaság fejlődéséhez és az önellátás biztosításához az élelmiszergyártás terén.
1988
A losonci (Lučenec) húsfeldolgozó üzem üzembe helyezése. Az új korszerű, műszakilag és technológiailag felszerelt üzem számos lehetőséget kínál. Nagy kapacitások a széles környékről érkező hús leghatékonyabb feldolgozásához, a feltételek megteremtése az exporthoz és más célokra.
1995
A Mecom a.s. társaság székhelye Homonnán (Humenné) található. A teljes gyártóüzem korszerűsítésre kerül. A minőség biztosítását és a termékválaszték bővítését lehetővé tevő gyártási technológiákba történő beruházások. A társaság sikeres, és számos díjat is nyer.
1999
A minőségi húsokat és húskészítményeket több mint 50 üzletben értékesítik, és a homonnai üzem több mint 420 embert foglalkoztat.
2003
A homonnai Mecom üzem volt az első húsfeldolgozó vállalat Szlovákiában, amely megkapta az SK63-as engedélyszámot. Ez a szám feljogosítja a vállalatot arra, hogy feldolgozott húst és húskészítményeket értékesítsen az EU valamennyi országának piacán. A Mecom az Európai Unióba vezető útját egy új, DRUGET márkanévvel kezdte meg, amely szorosan kapcsolódik Homonna városának történelméhez.
2006
A Mäsokombinát Hrádok Lučenec elnevezésű losonci húsfeldolgozó üzem 10 év után (2005) a Mecom a.s. részévé válik.
2008
Több, külföldön is működő húsfeldolgozó vállalat felvásárlásával és egyesítésével létrejön a nagy, erős és stabil közép-európai Carnibona csoport.
2008 - 2012
A Druget, a Fajne Novohrad és a PM Zbrojníky márkák egyesítése egy egységes és erős Mecom márkát hozott létre.
2013
Egy új kategóriába lépünk be, és különböző ízesítésű grilltermékeket hozunk forgalomba. Egy új időszak kezdődik, és a grillválaszték terén vezető szerepet töltünk be. Ennek része az erőteljes promóció is a nyár folyamán a Mecom Expressz Grillparti jegyében, amely a következő években is folytatódik.
2014
A Mecom márka első alkalommal kapja meg a Superbrands díjat, mint Szlovákia egyik legsikeresebb húsfeldolgozó vállalata.
2015
A fogyasztói felmérések és trendek azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a magas hústartalmú húskészítmények iránt. Új prémium termékcsaládot vezetünk be, amelynek minden egyes terméke eredeti receptek szerint készül, izgalmas új fűszerezéssel és magas hústartalommal.
2017 - 2019
Az év elején új csomagolást vezetünk be az alapvető portfóliónkba tartozó termékeink esetében. Követjük az új trendeket, innovatívak vagyunk, és ezáltal egyre vonzóbbá és modernebbé válunk a szegmensünkben. A prémium termékcsalád új, fekete-aranyszínű köntöst kap, és összesen hét új, finom sonkával bővül. Nemcsak magas hústartalmú, hanem érdekes és egyedi ízesítésű termékek a piacon.
2019
A losonci és homonnai termelőüzemekben bővítjük a „vágó” központokat, ahol jelentősen növeljük a dolgozók számát és a hasított sertésfelek teljes mennyiségét.
2020
Új termékcsaládot vezetünk be a piacra Naša Slovenská néven, amely kizárólag 100% szlovák húsból készült húskészítményeket tartalmaz. A Naše slovenské új termékcsalád létrehozásának fő célja támogatni az ország élelmiszerönellátását és a helyi gazdákat. A fogyasztók a piacon a 100% szlovák hús címkével ellátott, szlovák színekben pompázó termékeket találnak majd.
2021
A Mecom társaság a MECOM GROUP-hoz tartozó más testvérvállalatokkal együtt a Smithfield Foods élelmiszeripari vállalat büszke részévé vált, amely a húsfeldolgozó ipar globális piacvezetője. A vállalat az élelmiszeripari tevékenységét a „Jó élelmiszer. Felelősen.” mottó jegyében folytatja, és a világ egyik vezető vertikálisan integrált húsfeldolgozó vállalatává vált.

VÁLLALATVEZETÉS

Ladislav Čechovič

Ladislav Čechovič

CEO

Miroslav Matvija

Miroslav Matvija

Műveleti igazgató

Peter Ballay

Peter Ballay

Ellátási lánc igazgató

Adriana Sill

Adriana Sill

Pénzügyi igazgató

Zuzana Vaculčiaková

Beszerzési igazgató

ÉRTÉKEINK

Minőség

Termékeink minősége mindig elsődleges fontosságú. Soha sem elégszünk meg a középszerűséggel.

Nyitottság

Nyíltan és közvetlenül kommunikálunk. Minden vélemény fontos számunkra, és a kölcsönös visszajelzés abszolút prioritást élvez.

Lelkesedés

Mindannyian fontosak vagyunk, és mindannyian a megfelelő helyen dolgozó kiváló szakemberek vagyunk. A folyamatos fejlődés az, ami bennünket mozgásban tart.

Figyelmesség

Fontos számunkra a bolygónk jövője, ezért igyekszünk takarékoskodni a véges erőforrásokkal.

Csapatmunka

A csapat célja egyben az egyén célja is. Mert csak együtt tudunk többet elérni.

Márka jövőkép és küldetés

Húsimádók vagyunk. Hisszük, hogy minden reggel lehet egy szalámikarikával kellemesebb, a grillpari egy virslivel szórakoztatóbb a kirándulás egy sonkaszelettel szebb. Hiszünk abban, hogy ha minden, amit gyártunk, csodálatos illatú és kiváló ízű lesz, akkor végül mindenki fogyaszt belőle.

Termékeinkben egyesül a minőség, a hagyományok és a folyamatos fejlődésre való törekedés. Legyen minden egyes nap, amelyet a Mecommal töltenek olyan, mint egy finom kis ünnep.

TOVÁBBI MÁRKÁINK

A megfelelő hús kiválasztása, a hagyományos, házi, akár három napig bükkfán történő, lassú füstölés, a gondosan kiválasztott magyar paprika és a több héten át tartó szárítás intenzív és kivételes fogyasztási élmény minden egyes nálunk készült kolbász esetében. Már több mint 100 éve áll a megfelelő előállítás és a legjobb hozzávalók kiválasztása a termékeink összetéveszthetetlen íze mögött.

Még a császár is szívesen ízlelgette a híres magyar szalámi minden egyes falatját. Termékeinkhez csak különleges összetevőket adunk - eredeti magyar fűszereket, régi tudásunkat és hagyományainkat. Akárcsak a császár, ön is élvezheti termékeink minden egyes falatját, az összetevők harmóniáját és a kiegyensúlyozott ízt. Élvezzen minden egyes pillanatot. Mi vagyunk a Kaiser, és egyedi és ízletes termékeket készítünk.

A gyártás minden pillanatában önre gondolunk, az ön igényeire, az ön ízlésére, a velünk együtt átélt pillanatokra. Csak ön tudja, hogy szerettei mit szeretnek a legjobban, mi nevetteti meg őket, mi okoz nekik örömöt, mi csal mosolyt az arcukra. Csak ön tudja a megfelelő időben elkészíteni azt, amit a legjobban szeretnek, és még a látszólag hétköznapi dolgokból is örömteli és boldog, egyedi pillanatokat varázsolni. Csak ön tudja hozzáadni az ön saját varázslatos hozzávalóját, amely még a hétköznapi dolgokat is „nagy dolgokká” teheti.